Structuri metalice

Cand facem referire la structuri metalice acest lucru inseamna de fapt scheletul portant al  halei industriale, ce urmeaza a fi construite, pentru unitati de productie de nivel industrial.

Componentele unei structuri metalice sunt: stalpi, grinzi, panouri sandwich, contravantuiri si rigle. Toate aceste aceste elemente constituie structura cladirii pe care trebuie sa o executam, una care trebuie sa reziste cat se poate de bine solicitarilor ce pot aparea pe toata durata de utilizare a constructiei.

Structurile metalice ofera un grad sporit de flexibilitate, lucru care le asigura in acest fel siguranta in exploatare pentru cat mai multa vreme. Putem vorbi asadar despre durabilitate mai mare, dar si despre siguranta utilizatorilor.

Elasticitatea structurilor metalice este in mod clar mult mai mare decat in cazul structurilor din beton. Acest lucru le face sa fi mult mai usor de utilizat chiar si in cazul unor deschideri mari, precum in cazul halelor care au nevoie de acest lucru mai ales daca vorbim despre unitati de productie sau de depozitare.

Structurile metalice pot fi executate din zinc sau pot fi realizate pe sistem clasic, din profile, acest lucru contribuind la o usurare a greutatii totale a constructiei, lucru care poate cantari destul de mult, mai ales in cazul unui teren de fundare cu proprietati mai slabe.